Párkapcsolat, házasság, szexualitás - keresztény szemmel, értelmesen. Tomka Ferenc atya és a káposztásmegyeri plébániához tartozó hívek blogja.  

 

„Tudtad-e hogy a ma kötött házasságok 50 százaléka, a komolynak remélt párkapcsolatok 70 százaléka tönkremegy? A megkötött házasságokban a párok milyen arányban boldogok? Szerintünk a mai világ zavaros szexuális felfogása az oka annak, hogy a kapcsolatoknak és házasságoknak nagyobb része tönkremegy, és súlyos kínokat hagy maga után. (…) Egyet közösen állítunk: a boldog kapcsolathoz vezető legbiztosabb út a házasság előtt egymás megismerésének, illetve a szeretet-kapcsolatnak begyakorlása - szex nélkül” – írja a Biztos út blog, amely Tomka Ferenc káposztásmegyeri plébános nemrég megjelent, azonos című könyve után kapta a címét. Nem véletlenül: a blogot a plébánia hívei írják. 

A szerkesztők leszögezik: az általuk felsorolt alapelvek mindenkire érvényesek, akár hisznek Istenben, akár nem. „Egyszer sem említettük Istent, az egyházat. Ezek az érvek nélkülük is működnek. Aki homo sapiens, annak így működik a hormonrendszere és a pszichéje.” 

A blogon olvashatunk posztot arról, hogy miért is szólnak bele a papok a párkapcsolatba: „az orvosnak sem kell átesnie minden betegségen ahhoz, hogy gyógyítani tudja azokat. Az elméleti alapozás elengedhetetlen, ez igaz. De a gyakorlat is fontos: a papok is családban nőttek fel, ott is sok mindent szívtak magukba az anyatejjel együtt a családi élettel kapcsolatban.” „A papok nem évi rotációban dolgoznak egy-egy plébánián, hanem sokszor évtizedekig ugyanott. Hihetetlen hosszú távú és széles spektrumú rálátásuk van a családi kapcsolatok alakulására. Látnak a házasságra így és úgy készülő párokat; látják, mi lesz belőle. Látják a párokat, akik 10-15-20 év házasság után is boldogok, ismerik a házasságokból született kiegyensúlyozott gyerekeket.” 

Többrészes cikksorozatban fejtik ki a szerelem hormonális hátterét, illetve aszakításnak is számos posztot szentelnek, valamint olvashatjuk több házaspártanúságtételét, és tájékozódhatunk a házasság kontra együttéléskérdésében, de még randitanácsokat is kapnak az érdeklődők. Szóval a fő kérdés, amire válaszolni kíván a blog az az, hogy mi a tisztaság értelme?

forrás: Magyar Kurír