„Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet.” (Lk 23,46)
 
2014. április 17-20. nagycsütörtöktől húsvétvasárnapig
 
Utunk során elmélyedünk a szent három nap titkában: a tanítványok nyomába eredve követjük Jézust az utolsó vacsorán, szenvedésén, kereszthordozásán és halálán át a húsvéti feltámadás öröméig.  Elcsendesedve a természetben, kisebb falvakon át haladunk, kiüresítjük magunkat a világ és a hétköznapi élet zajától, teret adunk magunkban annak, hogy Isten élhessen bennünk. Figyeljük, hogyan szólít meg, mint mond személyes életünkre, jelenünkre voantkozóan. Közel engedjük magunkhoz az evangélium eseményeit, melyek saját élményünkké válhatnak a szemlélődésben.
 
Napi 10-30 km-t gyaloglunk (a négynapi teljes táv összesen  76 km ), közben érintünk kilátóhelyeket, útmenti kereszteket, kápolnákat, templomromokat; útunk nagyrészt erdei-mezei környezetben vezet. Részt veszünk a napi liturgián mindig ott, ahol éppen járunk. Egyszerű, nagyrészt matracos-hálózsákos szállásokra számítsunk, tisztálkodási lehetőséggel. Nagycsütörtök este Jézus útját követve, belemegyünk az éjszakába, késő éjjel érkezünk a szállásra. A nagypénteki út hosszú és erőt próbáló, de lelkileg és természetben igen gazdag. Nagycsütörtök estétől egészen nagyszombat estig tartjuk a csendet.
 
Az úthoz kellő fizikai és lelki kondíció szükséges, azoknak javasoljuk elsősorban, aki már gyalogolt életében legalább 25 km-t egy nap, kirándult legalább rövidet sötétedés után, hegyi környezetben és vett részt legalább néhány napos csendes lelkigyakorlaton. Ezek nem kizáró tényezők, de ajánlottak. Kérdés esetén érdemes a vezetőkkel előzetesen konzultálni.
 
További részletek:
 
 
Jelentkezési és befizetési határidő: 2014. április 7-ig.
 
 
Vezetők: Dr. Molnár András József és Dr. Szőcs Katalin