Magyar fiatalok imádkoznak együtt a tiszta szerelemért

2014. október 8-án ismét több országban sok helyszínen  fiatalok és kevésbé fiatalok egyszerre tesznek tanúságot a házasság előtti tisztaság és a házastársi hűség értékéről, imádkoznak a kitartás és az újrakezdés ajándékáért, lelki sebek gyógyulásáért.

Hat évvel ezelőtt hirdette meg először az Országos Lelkipásztori Intézet a Tiszta szerelem. Lehetséges? című imaestet, melyre tavaly már 28 helyről jelentkeztek be, Ausztriából, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Délvidékről is.

Az imaestek tapasztalatai, hogy a fiatalok megerősödnek tanítások, prédikációk által abban, hogy a házasság Isten szeretetének jele a földön, melyben Isten képmása ragyog fel a világban és hogy egy férfi és egy nő szeretete csak a házasságban lehet egészen szabad, teljes, hűséges és gyümölcsöző. Házaspárok tanúságtételeit meghallgatva lehetőségük van dönteni a házasságra való készület nehezebb, de hosszú távon biztosabb útja mellett, válaszolva Isten újjáteremtő Szeretetére, melynek megtapasztalását szentségimádás mélyíti el.

Aki szeretne imaestet hirdetni a tiszta szerelemért saját plébániáján, közösségében, írjon azimakonferencia@gmail.com címre!

Bővebb és friss információk: facebook.com/imaest.a.tisztasagert