Ha úgy érzed, hogy szeretnél részt vállalni a  dunai árvízi segítségben, a következőket teheted:

- kísérd figyelemmel az Árvíz 2013 Összefogás Facebook oldalt és ha időd engedi, csatlakozz egy-egy konkrét munkához
https://www.facebook.com/Arviz2013Osszefogas?hc_location=stream

- lehetőség a segítésre a Máltai Szeretetszolgálat teajárata, amely a Duna menti védekezésben résztvevő egységeket látja el forró teával, kávéval, szendvicsekkel. A Szeretetszolgálat önkéntesek jelentkezését várja az arviz@maltai.hu e-mail címen. 

- ha szeretnél egy, a jezsuiták által szervezett  kis csapattal részt venni a segítségben (például homokzsák pakolás), lehetőség van rá holnap, június 6-án csütörtökön, június 7-én pénteken és 8-án szombaton.
HOLNAP, június 6-án a csapat Nagymaroson fog zsákokat pakolni. Találkozó: a reggel 8.00-kor a Nyugati pályaudvaron a Szobra induló vonat utolsó kocsijában (a vonat 8.07-kor indul - menetjegyről mindenki magának gondoskodik).
Pénteken szintén Nagymarosra megyünk.

Szombaton reggel 8 órakor találkozik a jezsuita szervezésű csoport Budapesten. A találkozási helyet előző este fogjuk meghatározni, a konkrét igényeknek megfelelően (hol lesz a legnagyobb szükség önkéntesekre). Aki részt akar venni ebben a csapatban, előzetesen jelentkezzen a jovok@jezsuita.hu e-mail címen vagy keresse Koronkai Zoltán SJ-t. A munkára megfelelő öltözékben és lábbeliben kell megjelenni (bakancs vagy gumicsizma), hozzatok magatokkal élelmet-innivalót, esőkabátot és pénzt is (lehet, hogy Budapest környékére kell utazni). 

Akinek nincs ideje vagy fizikai ereje a homokzsákok pakolásához, nagy segítséget nyújt, ha imádkozik azért, hogy az ár minél kevesebb kárt okozva vonuljon le. Hiszünk az ima erejében, szükséges egy imaháttér is.

Szeretettel az Úrban : Koronkai Zoltán SJ