„Jezsuita hivatás ma?” - Filmpályázat

A magyar jezsuiták hivatásgondozó csoportja filmpályázatot hirdet „Jezsuita hivatás ma?” címmel. Olyan rövidfilmeket várunk, amelyek a jezsuita szerzetesi hivatással kapcsolatban felmerülő gondolatokat, kérdéseket vetnek fel, esetleg meg is válaszolják azokat. Kimondottan várjuk a kreatív, figyelemfelhívó megoldásokat, az egyéni formanyelvi megközelítéseket – a kisfilmek lehetnek klasszikus képi világúak, humorosak, akár reklámfilmek is.

Aminek meg kell felelni:

     Technika: a filmek rögzítésének módja nincs szabályozva, készülhet mobillal, fényképezővel, HD kamerával, stb.

     Műfajok: minden rövidfilmes műfajt szívesen látunk (animációs filmeket is)

     A pályamű hosszúsága: a kész film minimum 60 másodperces legyen, de nem lehet hosszabb 3 percnél. Egy pályázó személy/alkotói csoport több pályamunkával is jelentkezhet.

     Adathordozó: A filmeket adat DVD-ként (data dvd, file formátum kódolás avi, vagy mp4) plusz egy asztali lejátszón is lejátszható DVD video file formátumban rögzítve kérjük beküldeni két példányban. A DVD lemezen szerepeljen a film címe és a rendező vagy az alkotócsoport neve. A filmekben szereplő tartalom szerzői jogáért (például zenék) az alkotók felelnek.

Akinek van ugyan kreatív ötlete a téma feldolgozására, de nincs számára elérhető technikai háttér, annak a Bonum TV segítséget nyújt. Igény esetén használni lehet a Bonum TV technikai eszközeit (pl. vágóprogramok, stb.). Akinek erre szüksége van, jelezze a jovok@jezsuita.hu e-mail címen.

A pályázatra érkezett pályaművek a jezsuita hivatásgondozás internetes felületein, illetve a Bonum TV műsoraiban kerülnek további felhasználásra, bemutatásra.

http://hivatas.jezsuita.hu/

http://www.facebook.com/Hivatastisztazas

http://bonumtv.hu/

A díjat elbíráló zsűri tagjai:

Koronkai Zoltán SJ hivatásgondozó, Kovács Lajos SJ, Lázár Kovács Ákos, Tornya Erika RSCJ

Díjazás:

1.   díj: 100 ezer Ft

2.   díj: 70 ezer Ft

3.   díj: 30 ezer Ft

Különdíj: 20 ezer Ft értékű utalvány, amit a Loyola Cafe-ban (1085 Budapest, Horánszky u. 20.) lehet elfogyasztani.

A pályázatra nem szükséges előzetes jelentkezés, a kész pályaművek beküldésének határideje: 2013. szeptember 6.

Cím: JTMR „Jezsuita hivatás ma?”  – Filmpályázat, 1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Eredményhirdetés: 2013. szeptember 18. 16 óra