Immár több éve, hogy fiatalok egy nagyobb csoportjával vidéki plébániára megyünk húsvétra, hogy a szent három napot együtt ünnepeljük és szolgáljunk.

Legnagyobb ünnepünk a húsvét, melynek liturgiája kimeríthetetlen kincsek tárháza. A program alapvetően lelkigyakorlatos jellegűnek tervezzük (csend, felkészülés a szertartásokra, énekpróbák, virrasztás stb.).

Ugyanakkor misszió is ez, mert a szent három nap során az éneklés és ministrálás szolgálatát a csoportunk végzi. Mivel két jezsuita pap is velünk lesz (Koronkai Zoltán és Varga László) ezért két településen (Udvari és Dara) is tudunk szolgálni (két csoport, két kórus), lehetővé téve, hogy a szent három nap során ott is lehessen liturgia, ahol egyébként nem lenne.

Az idei húsvéti missziónk bázisa a romániai Szatmárnémetiben lesz, itt lesz a közös szállásunk is a Szent Alajos Konviktusban.  Újdonság, hogy egy nemzetközi (magyar- román) ifjúsági csoporttal fogunk együttműködni, több Szent Ignác-i lelkiségű programunk lesz együtt. 

Időpont: 2013. április 17. és 20, nagycsütörtöktől húsvét vasárnapig. Csütörtök reggeli indulással és vasárnap esti visszaérkezéssel.

Részvételi díj: 8000 Ft. Mivel a misszió önköltsége ennél az összegnél több, ezért akinek lehetősége van kérjük, hogy járuljon hozzá többel.   

Létszám: egy busznyi fiatal (40fő)

Résztvevők: Elsősorban a Szentjánosbogarak, Magis csoportok, Gyökerek tábor szervezői, Szent Ignác Kollégium, Taizei csoport és Montserrat ház közösségeiből számítunk részvételre, de nem kizárólag. Túljelentkezés esetén várólista lesz.

Jelentkezés: jovok@jezsuita.hu címen, a jelentkezési lap elküldésével 

Jelentkezési lap letölthető a csatolmányban.

Utazás: Budapestről autóbusszal. Indulás reggel 7.30-kor, nagycsütörtökön a Planetárium elől (Népliget metró megálló). 

Hozz magaddal: Szentírást, hálózsákot, laticelt, zeneszerszámot, kést, villát, kanalat, csajkát, poharat,sportcipőt, személyi igazolványt!!. Csütörtöki napra élelmet. 

Ha hozol bármilyen édességet, ruhát, tartós élelmiszert annak mind nagyon örülnek a helyi szegények.