Kedves Barátaink!

A csíksomlyói pünkösdi búcsúra három napos gyalogos zarándoklatot szervezünk Székelyudvarhely – Csíksomlyó - Székelyudvarhely szakaszon. Ennek Székelyudvarhelyen lassan negyedszázados hagyománya van. Ezen idén mi jezsuiták és jezsuita szakkollégiumok diákjai, valamint a budapesti Jezsuita8-as szentmise fiataljai is részt veszünk. Persze más is jelentkezhet. 

Időtartam: 2015. május 21. csütörtök- május 25. hétfő délelőtt.

A zarándoklat lelki vezetője: Koronkai Zoltán SJ

Az étkezéseket mindenki egyéni módon oldja meg (konzerv, tartós élelmiszer), kenyérvásárlásra Székelyudvarhelyen lesz lehetőség szupermarketben (kártyás fizetési lehetőség!).

A részvételi díj (ami az utazási és szállás-költségeket foglalja magában) 11 000.- Ft, a jelentkezés akkor elfogadott, amikor az 5000Ft előleg befizetésre kerül. Az előleget Kiss Ferenc jezsuita jelölt (Montserrat Ház) gyűjti jezsuita nyolcasok után, vagy más egyeztetett időpontban: kferenc@math.bme.hu.

Előjelentkezési lehetőségjovok@jezsuita.hu e-mail címen lehetséges.

Határidő: amíg be nem telik a 49 fős busz.

Hozni szükséges: élelem, két hátizsák (egy kisebb a zarándoklathoz és egy másik, amit a busz vihet a szálláshelyre a hálózsákkal), jó túrabakancs, jó esőkabát (eső szinte biztosan lesz), hálózsák, polifóm, meleg cucc (éjszaka hideg tud lenni a Hargitán).

Erőnlét, mert nomád körülmények lesznek, a komoly fizikai megterhelés jó állóképességet igényel. Az út során legalább két napon egyenként közel negyven kilométert fogunk gyalogolni, az első nap erdei utakon, a második nap főleg aszfalton.

Elszántság és hit. Embert próbáló, de hitet erősítő tapasztalat lesz.

Kedvcsináló: A tavalyi zarándolkatról egy kis videó itt.  Az idén az út egy jó részét viszont erdei úton tesszük meg, külön a saját csapatunkkal, jezsuita lelkiséggel, de sok ponton bekapcsolódunk a nagy udvarhelyi zarándokcsoportba. 

 

    A zarándoklat programja:

Május 21. csütörtök

Reggel: indulás autóbusszal Budapestről

Éjszakázás Udvarhelyen tornateremben

 

Május 22. péntek

Kora reggel: részvétel a zarándokindító misén, utána indulunk. 

Aki szeretne rövidíteni a távon, az busszal felmehet Homoródig és itt becsatlakozhat a zarándokokhoz.

Gyaloglás a Mária úton.

Éjszaka: a lenkúti gazdák csűreiben alszunk a Hargita lábánál

 

Május 23. szombat

Hajnalban továbbindulunk Somlyóra, az udvarhelyi zarándokokkal együtt, délre érünk oda a búcsús misére. A mise után busszal visszaindulunk a szállásra. Akinek erőnléte engedi, gyalog indulhat visszafele is. Aki Somlyón akar maradni, az virraszthat a nyeregben vagy a templomban, másnap reggel értük jön a busz. Akik visszaindulnak szombat délután busszal vagy gyalogosan, ugyanott alszanak a lenkúti gazdák csűreiben, ahol aludtunk előző éjszaka is.

Május 24. vasárnap

Reggel indulunk és gyalog érünk Udvarhelyre. Akik maradtak Somlyón, azok vagy reggel csatlakoznak menet közben hozzánk vagy van egy szabad napjuk Udvarhelyen, az esti mise a találkozási pont. A mise után indulunk vissza Budapestre. Éjszakázás a buszon.

Május 25. hétfő

reggeli órákban tervezzük az érkezést Budapestre