Krisztussal a határokig - Jezsuita fotópályázat

A magyar jezsuiták hivatásgondozó csoportja fotópályázatot hirdet „Krisztussal a határokig” címmel. A pályázat kiírásának célja, hogy a beküldött pályaművek bemutassák a magyar jezsuiták életét, munkáját. A zsűri a fotók újszerűségét, kreativitását díjazza! A képek készítéséhez fő szempont a 2010-2020-ra készített jezsuita Provincia Apostoli Terv (PAT) nyitógondolata:

„Küldetésünk

 a hit szolgálata

 és az igazságos társadalom előmozdítása

hiteles jezsuita közösségek

 és barátaink együttműködésével.”

Olyan képeket várunk, melyeken a magyar jezsuiták, a munkáik, a jezsuita liturgiák, jezsuita intézmények által szervezett programok (például lelkigyakorlatok, nyári táborok stb.) szerepelnek.

Pályázati és részvételi feltételek:
A pályázaton részt vehet minden 14 és 35 év közötti hobbi- és hivatásos fotós. 
Pályázni lehet digitális fényképezőgép által készített felvétellel. A pályázatra fénykép csak JPEG formában nyújtható be.

Pályázni szerzőnként maximum 10 darab fotográfiával lehet.


 

A pályázaton való részvétel módja:
A pályázatra nem szükséges előzetes jelentkezés. A pályázatra a képeket e-mailban, egyenként kell elküldeni a jovok@jezsuita.hu címre. Minden kép mellé címet és rövid leírást is kell mellékelni (hol készült, mi a fotó tárgya stb.). A képek beérkezéséről visszajelzést küldünk.

A képek beküldési határideje: 2013. október 14. 24 óra.

A pályázatra érkezett pályaművek a jezsuita hivatásgondozás kiadványaiban, molinókon és internetes felületein kerülnek felhasználásra. http://hivatas.jezsuita.hu/

                                                                        http://www.facebook.com/Hivatastisztazas

 Szerzői jogdíj a pályázaton részt vevő fotók készítőit nem illeti meg.

 

A díjat elbíráló zsűri tagjai: Koronkai Zoltán SJ (hivatásgondozó), Forrai Tamás SJ (jezsuita tartományfőnök), Ijjas Teréz (Faludi Ferenc Akadémia)

A három nyertes fotót 2013.október 16-án választja ki a zsűri a zárt zsűrizésen. A zsűrizés során további 10 kép kiválasztásra kerül, melyek közül a közönség szavazás során ítéli oda a közönségdíjat. (A 10 kép nem tartalmazza a 3 nyertes képet.) A közönségszavazás a http://www.facebook.com/jezsuitakbaratai hivatalos Facebook-oldalon kerül megrendezésre, 2013. október 17-én 0 órától 2013.október 24-én 24 óráig.

 

Díjazás:

1.   díj: 60000 Ft

2.   díj: 40000 Ft

3.   díj: 20000 Ft

Közönségdíj: 1 éves Szív előfizetés és jezsuita kiadványokból álló ajándékcsomag

 

Eredményhirdetés: 2013. október 28.