Kedves Érdeklődők!

Május 17-18.-án, most péntek délután, és/vagy szombaton hívnálak Benneteket a jezsuiták Radvány utcai kertjébe kis közös munkálkodásra, majd közös étkezésre, éneklésre, imádságra.

Az apropóját a sok tavaszi virág és gyógynövény, és a Pünkösd hétfői, Máriaremetén megrendezendő Karizmák Ünnepének összekapcsolódási lehetősége adja...

Ott a jezsuiták is egy külön sátor alatt gyűjtik össze, és mutatják be a hozzájuk kapcsolódó szerveződéseket. Ilyenformán én is, mint jezsuita önkéntes, szeretnék jelen lenni, és segíteni a - már csírájában meglevő - jezsuita önkéntességet, és a szeptembertől indítandó Jezsuita Önkéntes Év programját.

Arra gondoltam, hogy  a kívülállók, érdeklődők is kicsit jobban belelássanak a törekvéseinkbe, és megsejtsék munkáink reménybeli gyümölcseit, és kapcsolódási lehetőségüket - ismertető, szólap helyett  ezekből adnánk  néhány "önkéntes terméket". 

A Radvány utcai, és más kertekben is, ahol megfordulok, most sok gyógynövény terem, amit ott épp le kellett vágni, sok elszóródott virágmagból nőtt palánta is van, ami ott útban van, ki kellene kapálni...
Ezeket inkább megpróbálnánk hasznosítani, kis gyógynövény teás tasakokat készíteni, tejfölöspoharakba kipalántázni, valamilyen felirattal, rajzzal ellátni, és készülnénk egy nagy adag bodzaszörppel is...

Ezekben, és esetleg más kerti munkákban, vagy akár az alkalom lebonyolításában (előkészítésében, szervezésben, a főzésben, fotózásban, zenélésben, éneklésben stb. )  is szívesen venném a segítségeteket. 
Minthogy kicsit későn szóltam (addig néhány nap van már csak), talán nehéz már nektek ezt betervezni... Bíztatlak mégis titeket, hogy ha csak rövidebb időre is, de bármikor, bármelyik részéhez bátran csatlakozzatok. Ha most nem alkalmas, lesznek még hasonló alkalmak a közeljövőben. (Ezeket a www.utkereses.hu oldalon olvashatjátok.) De ha van kedvetek máskor is kis kertészkedésre, vagy vannak az önkéntességgel kapcsolatos kérdéseitek, személyesen vagy telefonon is megtalálhattok. 
Kérlek, továbbítsátok ezt a hírt azoknak, akiket érdekelhet ez a program!

A sok bizonytalansági tényező ellenére írok azért egy körülbelüli "napirendet", amire törekednénk:

Péntek:
Kb. 14 ó - Kerti munkák: gyógynövény tea készítés (előkészítés, papírtasak hajtogatás, cimkézés, stb.); palántázás (föld, pohár, növény előkészítés, stb.); bodzaszörp készítés + más önkéntes kerti munka.

Kb. 18:30 - közös,  batyus vacsora, közös megosztás, imádság, éneklés itt, vagy átmehetünk a fél 8 kor kezdődő katakombás taizé imaórára, majd este az elszántabbakkal virrasztás, tűzrakás a kertben...

Szombat:
8- közös, batyus reggeli
9- közös munka a kertben (Ld. fent)
12 - közös főzés
13 - közös ebéd
14 - beszélgetés az "evangéliumi kertészkedésről" és az önkéntességről
utána még  a hátralevő munkák, előkészületek befejezése
19 - közös, batyus vacsora
20 - közös megosztás, imádság, éneklés, esetleg tűzrakás a kertben
 
Így terveztem, majd meglátjuk az Isten hogy alakítja még jobban...:)
Mindenesetre kérjétek ti is, hogy gyűjtsön egybe a Szentlélek mindnyájunkat, szeretettel:
 
Simó Áron
Cím: XI. ker., Radvány utca 16-18
Tel: 30 867 78 87 

További információk az önkéntességről: 
http://www.utkereses.hu/index.php?menu=202