A Jezsuita Önkéntes Év fiataloknak kínál életre szóló közösségi tapasztalatot főállású szolgálat keretében. Önkéntesként azt a keresztény ideált valósítjuk meg, mely az evangéliumi lelkiség, a szociális igazságosság, a közösség és az egyszerű életstílus melletti elköteleződésen alapszik.          Így válhatunk környezetünk számára az önzetlen szolgálat jelévé.      

KÖZÖS KÜLDETÉS ÉS ELKÖTELEZŐDÉS  

Küldetésünk, hogy megnyissuk szívünket Egyházunk küldetésére, a hit terjesztésében és az igazságosság előmozdításában, elkötelezetten keresve, hogy a környezetünkben hogyan tudjuk saját talentumainkat, tehetségünket, időnket, energiánkat az arra rászorulók javára hasznosítani.          
 

KÖZÖSSÉGI ÉLET

Az önkéntes együttlakó közösségben végzi a szolgálatát. Az egymásra utaltság és a közös célok felfedezése, egy bizalmas háttér, a közösség alakulása, tapasztalataink megosztása és a kívülről való rátekintés segíthet személyiségünk formálódásában, utunk megtalálásában.
 

SZOLIDARITÁS A SZEGÉNYEKKEL 

Az élet minden területén az evangélium tettekre váltását, a „szeretettel teli ember” formálódását keressük, és hogy hogyan tudjuk a leginkább rászorulókat segíteni. A velük való szolidaritásért saját életünkben is vállaljuk az egyszerűbb életstílust.           
 

EVANGÉLIUMI RADIKALITÁS          

Mély a vágyunk a „Lélek szerinti” életre, és nyitottság a szent ignáci lelkiségre. Különösen azokat várjuk, akik szeretnék útjuk alakulásába bevonni az Istent, ezért szeretnének fejlődni az imádságban és az életük evangéliumhoz igazításában.

Az önkéntes év keretei

Azokat várjuk, akik érettségi után, illetve tanulmányaikat megszakítva vagy már befejezve keresik az Istennek tetsző utat, és el tudják magukat kötelezni egy évre erre a szolgálatra.

Közösségi élet: 4-5 fős lakóközösség, valószínűleg külföldi taggal is. Ebben közös étkezések, munkák, imádságok, megosztások, lehetőség rendszeres lelki beszélgetésekre és kísérésre, hetente 1 este lelkiségi műhellyel és havonta egy lelki nap az egyéni és közösségi út segítésére.

Helye: lakás és szolgálat Miskolcon, az Avas-déli lakótelepen

Ideje: elköteleződés 10 hónapra (2014. szeptember 1. – 2015. június 30.)

Feladatunk: napi 8  órában vállalt önkéntes szolgálat a Jezsuita Gimnázium avasi küldetésében, szociális-oktatási-kulturális-sport és egyéb területeken.

A költségeket a jezsuita rend támogatja.

Jelentkezéshez önéletrajz és részletes motivációs levél megküldése szükséges, ez alapján kerül sor az egyéni beszélgetésre.

Beküldési határidő: 2014. június 1.

 

Ha szeretnél a programról többet tudni:

www.onkentesseg.jezsuita.hu,  www.utkereses.hu,
Simó Áron: 06-30-867-7887, simoaaron@gmail.com