Egy év Istennek, másoknak és magadnak. Lakóközösségben vagy
bejáróként, hogy a saját utadra minél inkább ráállj!

Két féle közösségbe hívunk:

1. Szemlélődő élet alapjai:

„A belső imádság gyakorlatának célja az, hogy visszavonhassuk a figyelmünket gondolataink hétköznapi áramától. Hajlamosak vagyunk ugyanis azonosítani magunkat ezzel az áramlattal. Ám lényünknek van egy mélyebb tartománya is. ...  Mivel nem vagyunk közvetlen kapcsolatban ezzel a szinttel, tennünk kell valamit, hogy tudomást szerezzünk róla.  A létezésünk szintje ez, amely leginkább emberré tesz bennünket. Azok az értékek, amelyeket ott találunk, örömtelibbek, mint azok az értékek, amelyek pszichénk felszínén lebegnek...  A hit nem más, mint megnyílás Isten felé és önátadás Istennek.” /Thomas Keating/

Közösségbe hívjuk azokat a fiatalokat egy tanévre, akik munkájuk vagy tanulmányaik mellett, lelki útjukon szentignáci imamódok segítségével szeretnének továbbhaladni.
Azokat, a fiatalokat várjuk, akik rendszeres egyéni belső munka, imádság, önismereti gyakorlatok, lelkivezetés segítségével keresik belső erőforrásaikat, amelyeket mások szolgálatába állíthatnak.
Keretek:::

  • 8-12 fő számára
  • heti egy esti lelkiségi műhely, egy reggeli közös ima
  • lelkivezetés, havonta lelkinap
  • heti 1-2 óra szolgálat (kerti munka, közösségi munka)

 


2.Döntések között...

„egy ember arcán és cselekedeteiben látjuk meg Isten szeretetét gyöngédségével és szigorával együtt.  Ez felkavar és átalakít. Eddig ismeretlen mélységek nyílnak meg bennünk. Néha az a benyomásunk, hogy végre tudjuk, kik vagyunk, és miért vagyunk. Új néven szólítanak bennünket, a miénken, az igazin.  Olyan ez, mint egy újjászületés, megszületés a valódi életre.” /André Louf/

Közösségbe hívjuk azokat a fiatalokat, akik tanulmányaik, vagy munkájuk mellett, egyéni útjukat keresve, készek belső energiáikat mozgósítani, hogy szembenézzenek életük kérdéseivel, kihívásaival és a Lélek vezetését keresve döntéseket hozzanak. A szentignáci lelkiség eszközeivel, önismereti gyakorlatokkal, szemlélődő imagyakorlatokkal, megosztássokkal, lelki kíséréssel, segítjük a mélyülő istenkapcsolat és emberi kapcsolatok felé a közösség tagjait.

  • közösségi programok igény és lehetőség szerint 
    (kirándulás, sport, kultúra)
  • lakóközösség: a Sas-hegy lábánál 1-2 ágyas szobákban

Jelentkezés: 2014. június 1-ig, vagy amíg van hely!
Jelentkezéshez: önéletrajz és lelki önéletrajz szükséges (Max. 1 oldal)

Bővebb információ:
utkereseshaza@gmail.com
vagy Bayer Mari : tel: 30/ 455 1969
Programjainkhoz szükség esetén kedvezmény kérhető!